Vragen & Antwoorden


Hieronder vind je uitleg over veelgestelde vragen. Klik op een link om het antwoord te zien. Heb je nog andere informatie nodig, neem dan contact met ons op

Vragen over de schouwingen bij Jolanda & Luc

Is dit de eerste keer dat je schouwingen bij ons doet?
Wees je er dan van bewust dat vooral in het begin er veel opgeruimd wil worden. Dat betekent dat je een paar dagen na de schouwing het gevoel kunt hebben, dat er niets is opgeruimd, niets is veranderd. Dat wat we opgelost hebben is echter echt weg. We ruimen op een diepe laag op. Bij een thema kunnen echter meerdere lagen betrokken zijn. Vooral als het jouw "rode draad" is in het leven, is het vaak verweven met meerdere andere thema's. En dat betekent dat het probleem wel aangepakt is, maar het meedere schouwingen nodig heeft voor de blokkade echt helemaal opgelost is. Er is dan de neiging om te zeggen, het heeft niet gewerkt, die healer is niet goed en men zoekt naar een andere ondersteuning, maar als je het proces begrijpt, snap je dat dat jammer is om te onderbreken. Het vraagt dus een stukje vertrouwen. Het is ook daarom dat Jolanda & Luc de langere begeleiding hebben neergezet omdat de "terugval" dan opgevangen kan worden en omgezet naar een volgende stap.

Meer info? - naar pakketten
Vragen? - mail ons

Vragen en antwoorden over Zoom

Zoom is een app die middels een internetverbinding zorgt dat we rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Je ontvangt van ons een link waarmee je kunt inloggen. Mocht je niet bekend zijn met Zoom, laat het even weten, dan ontvang je een instructiemail van ons. " Om deze software te kunnen gebruiken wordt er de eerste keer gevraagd om een programmaatje op je computer te installeren.
Dat is nodig om met elkaar in verbinding te kunnen komen. Doorgaans hoeft dat een volgende keer niet weer gedaan te worden.
We maken alleen gebruik van de microfoon, de webcam leidt alleen maar af. Het beste is om een headset aan te sluiten, dan hebben we geen last van echo.

De Zoomsessie wordt opgenomen en later toegestuurd. Het is aan te bevelen om, voor integratie, later nog eens terug te luisteren. Er kunnen immers stukjes ontgaan of vergeten worden. Ook is het heilzaam om de meditatie te herhalen.

Meer info? naar pakketten
Vragen? mail ons

Vragen en antwoorden over onze begeleiding

Een proefpakket is handig als je geen idee hebt wat we doen en dat eerst wilt ervaren voor je weer of langer met ons in zee wilt gaan

Afhankelijk van de aard en grootte van het thema heb je meer of minder schouwingen nodig. Als je zelf geen idee hebt wat je minimaal nodig hebt, kun je ons vragen wat wij waarnemen. Als je meerdere thema's hebt of intensiever aan jezelf wilt werken omdat er dan dieper en uitgebreider op een thema's kan worden ingegaan, kun je er vanuit gaan dat je minimaal 8 schouwingen nodig hebt. Als het pakket bijna op is, evalueren we over het vervolg. Vooral bij chronische klachten waar je al jaren mee rondloopt, moet je rekenen op een paar maanden of een jaar begeleiding omdat structurele veranderingen tijd vragen.
Je kunt ons altijd vragen om een indicatie voor het aantal benodigde schouwingen.

Meer info? naar pakketten
Vragen? mail ons
Als je graag live bij een sessie aanwezig wilt zijn en actief mee wilt doen (bij een sessie met Jolanda & Luc) dan kies je voor een online live Zoom sessie (verder benoemd als "Zoomsessie"). Hierbij kunnen wij we direct live uitwisselen over de voorgestelde focus. Voor de juiste interpretatie & integratie van nieuwe inzichten is het soms nodig om live feedback te ontvangen. Net als bij een pakket met meedere schouwingen, kun je voor grotere blokkades ook meerdere Zoomsessies inplannen als je er steeds live actief bij betrokken wilt zijn.

Vind je het fijner dat wij de schouwing voor je doen en jij alleen via mailuitwisseling met ons in contact blijft, dan kies je voor een schouwingspakket. Je kunt echter nog steeds een Zoomsessie inplannen tussen de schouwingen door. Daarvoor kun je gebruik maken van schouwingen uit je pakket waarbij 1 schouwing gelijk staat aan 15 minuten Zoomsessie of eem losse Zoomsessie aanschaffen.
In plaats van een eenmalige uitgebreide (Zoom)sessie, werken wij met kortere schouwingen over meerdere dagen. Daardoor kunnen we per schouwingsdag zien welke uitwerking het op je heeft. Aan de hand van jouw feedback kunnen we de volgende dagen bijsturen en verdiepen. Dit maakt dat het opruimproces diepere lagen bereikt en het helingsproces heel krachtig is

Heb je langere begeleiding nodig dan is een groter schouwingspakket zinvoller dan meerdere Zoomsessies. De schouwingen worden dan door ons alleen gedaan, maar we kunnen samen Zoomsessies tussendoor plannen wanneer dat zinvol is.

Weet je nog niet zo goed wat voor ondersteuning je nodig hebt, dan kun je ons per email laten weten waar je aan wilt werken. Wij adviseren dan over welke pakketkeuze het beste bij jou past. We doen dit door een schouwing op jouw situatie.
Je kunt ook kiezen voor de proef Zoomsessie of het proefpakket om eerst met ons werk kennis te maken.
Vragen? mail ons
Ja, als je een kort antwoord nodig hebt ter ondersteuning van een concrete vraag, dan kun je ons benaderen voor een Inzichtschouwing. Dit gaat over een situatie die op het moment speelt en waarin je nu inzicht nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het onderzoeken van een keuze, het wel of niet gebruiken van een medicament of voedingsmiddel. Of je wil weten of het handig is om te verhuizen of van werk te veranderen. Wij kijken wat er precies speelt en waardoor dat beïnvloed wordt.

Meer info? Inzichtmomenten
Vragen? mail ons
In onze begeleidingen hebben wij duidelijk ervaren dat er niet een "past voor iedereen" oplossing is. We komen vooral specifieke thema's tegen, die speciaal met de klant en zijn/haar ervaringen/bagage te maken hebben en die niet opgelost zijn als je alleen een dieet volgt. Met andere woorden: afvallen is een heel individueel proces wat met ieders uniekheid te maken heeft.

Daarom raden we een groter pakket aan, van minimaal 16 schouwingen. De frequentie van de schouwingen kan over een langere tijd verdeeld worden waardoor we kunnen afstemmen op periodes waarin meer of minder intensieve begeleiding nodig is.

We houden daarbij steeds in de gaten wat er gebeurt en wat het proces nodig heeft. Er kunnen lichte terugvallen zijn. Je hebt dan een pauze nodig zodat het lichaam tijd heeft om zich aan te passen aan het nieuwe gewicht. Daarbij treedt geen jojo-effect op.

Het mooie is, dat je uiteindelijk niet alleen veel gewicht kwijt bent, maar ook een heleboel blokkades.

Kun je zelf goed focussen op je proces van afvallen? Wil je daarbij wekelijks checken of je de juiste koers vaart, dan zou je een kleiner pakket kunnen overwegen.

Voordat je een pakket bestelt, kun je ons om een door ons waargenomen advies vragen over de duur van het proces en het aan te schaffen pakket. We kunnen echter geen garanties geven over de ingeschatte tijd. Er kunnen factoren optreden, bijvoorbeeld onvoorziene diepe blokkades die omhoog komen, die de timing kunnen beïnvloeden.

Meer info? naar pakketten
Vragen? mail ons
Als je wilt stoppen met roken vraag ons dan even om te kijken naar wat voor blokkades er zitten. Soms kunnen enkele schouwingen al voldoende zijn om verder zelf de stappen te nemen. Dat is afhankelijk van welke blokkades er zijn, waar ze zitten en hoe diep ze zijn vastgeroest.

Meer info? naar pakketten
Vragen? mail ons
Wij scannen bedrijven.

Heb je een eenmanszaak?

Je bedrijf is een voortvloeisel uit jouw energie en wat jij uitzendt, weerspiegelt zich in jouw bedrijf. Dit betekent dat, als het niet zo goed gaat met je bedrijf, er voor jou werk aan de winkel is.

We raden aan om, samen met ons, te werken aan een gezondere balans. Hiervoor zou je een pakket van minimaal 4 weken kunnen nemen. Daarna kijken we of en wat er verder nodig is.

Je kunt ons vragen om in te tunen op wat er minimaal nodig is voor een stabiele balans.

Meer info? naar pakketten
Vragen? Mail ons

Hebt u een groter bedrijf met medewerkers?

Ook dan geldt nog steeds dat het bedrijf een voortvloeisel is uit jouw energie en die van andere oprichters. Wat jij uitzendt, weerspiegelt zich in jouew bedrijf. Daarnaast spelen er veel meer factoren mee omdat het bedrijf uit veel meer onderdelen bestaat, die de uitstraling van het bedrijf meebepalen. Naast eventuele medeoprichters, zijn er medewerkers, kan er een MR zijn, meerdere afdelingen, etc.

Bij de bedrijfsscan moeten al deze onderdelen meegenomemn worden zodat we de knelpunten naar voren kunnen halen, die de groei van het bedrijf in de weg staan. En dan ook kunnen aangeven wat wij als oplossingen zien, om deze knelpunten en de doorstroming van de energie van het bedrijf te bevorderen, zodat daarmee de blokkades kunnen oplossen.
Neem dan contact met ons op voor een op uw bedrijf afgestemd advies
Mail ons

Glimlach

Ook al voel je je nu niet in de stemming
weet dat zelfs een geforceerde glimlach fijne hormonen teweeg brengt.
En als je die beweging een paar keer achter elkaar doet, je jouw patroon van alleen maar niet fijn voelen kan doorbreken
en wat meer Licht kunt ervaren!
glimlach